P Oznaka

 

P Oznaka

 

 

Pravo polaganja za B kategoriju kandidat stiče sa 17 godina. Nakon položenog ispita u celosti dobija se probna vozačka dozvola sa važenjem od godinu dana. Vozač sa probnom vozačkom dozvolom na vozilu kojim upravlja mora imati posebnu oznaku P koja može biti zalepljena na vozilu samo kada vozilom upravlja vozač početnik tj. vozač B kategorije koji je prvi put položio vozački ispit, bez obzira na starost.
 
Izgled i način postavljanja posebne oznake "P" je propisan Pravilnikom o posebnoj oznaci:
 
- kvadratnog je oblika 10x10cm, bele podloge sa crnom ivicom na kojoj su dva preklopljena petougaonika plave i crvene boje sa ispisanim ćiriličnim slovom P
 
- potrebne su dve oznake jer se postavlja u gornji ugao prednjeg i zadnjeg vetrobranskog stakla, sa unutrašnje strane vozila, na suvozačevoj strani.
 
p oznaka pravilno
 
Da ne biste skidali i lepili papir sa oznakom, može se postaviti fiksirana providna fascikla (poput one koja se koristi za čuvanje CD-a) u koju ćete po potrebi ubacivati oznaku P.
 
Posebnu oznaku P uglavnom dobijate u auto školi, ili možete sami odštampati štampačem u boji na papiru A4 formata i iseći makazama po ivici ili na usb-u odneti fotografu ili nekom ko može da Vam ištampa (mogu se naći na internetu u veličini koja je propisana zakonom).
 
 
Ako vozač sa probnom dozvolom nema oznaku P, kazniće se vozač i lice koje ga nadzire. Kazna je 3000 dinara, a ako pri tom izazove saobraćajnu nesreću kazna je 5000-15000 dinara.
 
( preuzmite klikom na sliku gore ili ispod na linku, odštampajte i srećno koristite:) )
 
PREUZMI P - OZNAKU

 

 

 

 

Vozni park

Image 01POGLEDAJTE VOZNI PARK AUTO ŠKOLE START PLUS

Testovi

Image 02TESTOVI ZA POLAGANJE VOZAČKOG ISPITA - A i B KATEGORIJE

Bezbednost

Image 03BEZBEDNOSTI DRUMSKOG SAOBRAĆAJA

Saobraćajni znakovi

Image 04

ZNAKOVI: opasnosti, izričitih naredbi , obaveštenja, obaveštenja za tok saobraćaja

Auto Škola Start Plus
Adresa: Braće Jerković 117
Opština: Voždovac
Grad: Beograd

Kontakt:
011/397 25 03
063/77 56 995
060/35 51 037
Pratite Nas: